A jó döntéshez megfelelő tájékozottság szükséges

Most már mondhatni szokásommá vált, hogy mielőtt megveszek valamit, minden félét elolvasok róla az interneten. Ez által többet megtudok magáról a termékről, és van időm arról is meggyőződni, hogy tényleg szükségem van-e rá.

Nem egy alkalommal jártam úgy, hogy szentül azt hittem, hogy nekem muszáj beszereznem azt a bizonyos tárgyat, aztán minél jobban utána jártam annak, hogy mit is tud, mik az előnyei és hátrányai, annál inkább rájöttem, hogy nem is kell az nekem. Ez amúgy szerintem egy jó dolog, így egy csomó kacattól megkíméltem magam.

Most viszont egy olyan dolgot kell, hogy vegyek, ami tényleg hasznos és nélkülözhetetlen, ha az ember babát vár. Jó, sok ilyen dolog van, de én most konkrétan a babakocsira gondolok. Szeretnék egy olyan darabot, amit sokáig használhatunk majd, tehát legalább a kisfiam három éves koráig. Nagyon macera lenne több darabot is vásárolni, ráadásul anyagilag is nagyon megterhelő az ilyen. Tehát inkább egyszer áldoznék rá több pénzt, de tudom, hogy azt több évig fogom tudni használni, így mondhatni az ára is megtérül az évek során. Sőt, ha az állapota különösebben nem rongálódik meg, akkor akár majd el is adhatom, igaz sokkal olcsóbban, de akkor is.

Úgyhogy most is sokat olvasgattam az interneten, különböző blogokat böngésztem át, amelyek kimondottan kismamáknak szólnak, láttam ilyet is, olyat is, de egy biztos, egy jó babakocsi nélkülözhetetlen eleme a gyereknevelésnek. Ráadásul minél könnyebb és minél egyszerűbben összecsukható, annál jobban meg fogja könnyíteni az életünket.

További keresgélések során meg is találtam azt az oldalt, ahonnan megrendelhetném. Ez egy olyan babakocsigyár , amely több féle terméket is forgalmaz, hozzájuk különböző kiegészítőket, de olyanok is vannak, amelyekhez már alapból hozzájárnak ezek. Mivel mindegyik típus részletes leírást tartalmaz, így volt lehetőségem csemegézni az információkból, és végül meghozni a döntést, hogy számomra melyik érné meg a legjobban. Úgy láttam jónak, hogy ha készítek egy összehasonlító táblázatot, így mégis egyszerűbb átlátni, hogy melyik miben különbözik, és mivel jobb, mint a másik. Az elnevezéseik amúgy is olyanok, hogy nem mondanak semmit, legalábbis a számomra, egy szakértő már biztos másképp van ezzel. A képek leginkább csak a kocsik alakbeli különbségeit mutatják meg ahhoz, hogy jobban értsük a különbségeket érdemes belemenni a részletekbe is. Végül még arra is időt szántam, hogy a kiválasztott darabról véleményeket olvassak, szintén az interneten. Azt hiszem, elmondhatom, hogy ez egy kimondottan részletekbe menő kutatómunka volt. Ha anno a szakdolgozatomat is ilyen kutató hozzáállással írtam volna, és ennyire lelkes lettem volna, biztos nagyobb osztályzatot kapok rá. De ez már a múlt, a jelenben az a lényeg, hogy sikerült kiválasztanom és megrendelnem a számomra legmegfelelőbb babakocsit. Megfelelő a számomra úgy kinézetileg, mint minőségileg, ráadásul pont olyan plusz dolgokat tud, amire szerintem nekem szükségem lesz.

Azt hiszem, elmondhatom, hogy ismét egy sikeres vásárlással zárult a sok időt elvevő interneten való kutakodásom. De az a lényeg, hogy szerintem teljes mértékben megérte.