Internetes magazin olvasás, motorozás

Manapság egyre többen választanak online előfizetéseket, legyen szó bármilyen újságról. A heti gazdasági lapunkról, vagy akár a hobbinkról szóló magazinról. Jó lenne nekem is egy motoros magazin előfizetés, mert mostanában nagyon bele szerettem a motorokba, pedig csak egy kis, városi közlekedésre alkalmas robogóm van. Ezzel is nagyon sokat szoktam közlekedni, így mindig oda kell figyelni a biztonságra, sose hagyom otthon a bukósisakomat.

Csak egy nyitott bukósisakom van, de most nézegetem, hogy kellene venni egy komolyabbat. Figyelembe kell venni, hogy a nyitott nem védi az állunkat. Az interneten rengeteg oldal, fórum van, ahol tapasztaltabb, régi motorosoktól lehet tanácsokat kérni vagy csak olvasgatni a hozzászólásokat. Mielőtt bármilyen hobbira adjuk a fejünket, főleg amihez felszerelést is kell vásárolnunk, érdemes alaposan utána járnunk a témának. Az internet világában ez már nem okozhat problémát. Bepötyögjük a keresőbe a kedvenc témánkat és máris válogathatunk a különböző weboldalak között.

Én is ezt tettem, most a bukósisak vásárlás kapcsán. Egy gyors kereséssel találtam egyből bukósisak akciót is.

Szebbnél szebb bukósisakok között válogathatunk, akár egyedi tervezésű mintát is festettethetünk a sisakra. Akár megkérhetjük egy rajzolással hobbi szinten foglalkozó ismerősünket, akár egy profi grafikust, hogy tervezzen nekünk egy egyedi mintát. Most azon gondolkozom, hogy milyen színű bukót válasszak. A teljesen fekete színű bukósisak nem célszerű megoldás, mert láthatóság szempontjából nem túl feltűnő, már sötétedésben is nehezen észrevehető, éjjel pedig teljesen beleolvad a környezetbe. Egy fekete alapszínű sisakra is tehetünk, viszont élénk színű mintázatot, ami feltűnőbbé teszi és még jól is mutat rajta.

Nem kell elkapkodni az ilyen vásárlásokat, megfontoltan utána nézve a témának, felelősségteljesebb döntést tudunk hozni, és még az is lehet, hogy találunk például bukósisak akciót. Az interneten folyamatosan tudjuk figyelni az árak alakulását, a legtöbb helyen hírlevelet is kérhetünk az e-mail címünkre az új akciókról. Rendszeresen bukkanok új oldalakra is bármilyen témában, érdekes elolvasni más emberek tapasztalatait. Mindenkitől tanulhatunk új dolgokat. Ráadásul miután már régebb óta művelünk egy hobbit, mi magunk is indíthatunk egy, ezzel kapcsolatos oldalt.

Egy bukósisak több évre is szólhat, így alaposan utána kell nézni, milyen típusút választunk. A legfontosabb persze, hogy minél nagyobb biztonságot adjon. Ezen túl a stílusa, mintázata is fontos, egy bukósisak öltöztet is, az is lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne. A kényelem is szempont, főleg hosszabb utakon. Figyelembe kell venni a sisak súlyát is, lehet, hogy egy percre felpróbálva kényelmesnek tűnik, de egy több órás motorozás végére már nagy húzza a fejünket. A súlya attól függ, milyen anyagokból készült. A kompozit bukósisakok könnyebbek szoktak lenni.

Én csak városi közlekedésre használom most a kis robogómat, hosszabb távon, viszont tervezek egy nagyobb motorral is, amivel hosszabb túrákra is el lehet indulni. Nagyon szép lehet, mondjuk ősszel megtenni egy több száz kilométeres utat, egy erdős hegyvidéken, a friss levegőn. Gyönyörű tájak vannak itthon is, nem kell külföldre menni, hogy változatos színekben pompázó fákat találjunk az utazásaink során. A bukósisakra még egy kamerát is fel lehet szerelni, amivel elképesztő felvételeket lehet készíteni. Ezeket fel is tölthetjük videó megosztó oldalakra, ahol nagy népszerűséget érhetünk el.

Egy szép színes bukósisakkal még magunkról is érdemes képet készíteni, jól mutat a napfényben csillogó bukó a képeken. Ma már minden élményünket megoszthatjuk az interneten, a hasonló téma iránt érdeklődök, pedig még szívesen el is látnak visszajelzésekkel bennünket. A bukósisakokról is érdemes volt információkat gyűjtenem, hogy melyiket érezték kényelmesnek például, egy hosszabb túra során is. A rutinos motorosok örömmel megosztják az élményeiket és nagy tudással rendelkeznek a témában. Egy-egy bukósisak akció során pedig, még kedvezményekre is bukkanhatunk, így biztos tudunk választani olyat, ami nem csak a biztonságunkat szolgálja, de jól is mutat rajtunk.