„Tudod, hol lehet venni jó minőségű motoros bukósisakot?”

A válaszom ilyen kérdésekre nem más: az internet a barátod. Rettentő sokszor kapok ehhez hasonló kérdéseket, pedig fogalmam sincs, hogy miért. Nem érte, hogy még mindig nem terjedt el egyesek gondolkodása addig, hogy ilyen kérdésre használják a netet? Az oké, hogy biztos pontnak tekint és ad a véleményemre, de nem vagyok, jártas általában mindenben ezért az én véleményemre se lehet hagyatkozni, de ha rákeresünk, azonnal az arcunkba kapjuk a kínálat végtelen választékát és sokak véleményét az árukkal. Szerintem ez gyorsabb út, mint kikérni egy ismerős véleményét, én azt tartogatnám utoljára, hogy a döntésemet megerősítse!

Múltkor jártam úgy, hogy egyik haverom folyton azzal faggatott, hogy hol tudna venni motoros bukósisakot, mert most épp ez az új hobbija. Vett egy kis robogót. Nagyszerű, mondom, de böngéssz valamit, vagy térj be egy „analóg” motoros boltba, nem volt, nem is lesz motorom, sajnos én nem az a fajta vagyok.

Addig-addig kérdezgette ezt napról napra és közben bizonytalankodott, hogy utána jártam a témának és megleltem a legjobb motoros bukósisak választékot a neten! Már az oldal maga is meggyőző. Sokan nem figyelnek arra, hogy a vásárló lehet neten rendel, de mindig rengeteg kérdés tevődik fel benne, ezért jó ha van már egy előre legyártott GYIK vagy egy gyors üzenetküldő funkció szerepel az oldalon, persze az utóbbi csak akkor, ha van egy jól működő ügyfélszolgálata! Mind emellett legyen letisztult, könnyen böngészhető és jó ha esztétikailag frappáns képekkel van díszítve. A színhasználat is fontos, kell, hogy tükrözze a bolt arculatát, mert már innen bizalmat tud szavazni a vásárló az online boltnak!

Az ajánlott oldalam végül a barátom tetszését is elnyerte és rendelt magának egy kedves, nyitott fajtájú bukósisakot, mert az ilyen városi szöcskékhez azt ajánlották neki.

Annyira belement ebbe a témába és közben rántott magával, hogy kedvet kaptam, hogy rendeljek én is valami kis apróságot. Közelednek az ünnepek aztán valami egyedi ajándékötlettel kell előállnom, mert szeretek egyedi lenni. Találtam azon az oldalon nagyon jópofa ajándéktárgyakat. A kedvencem egy asztali lámpa, aminek egy oldalkocsis motor, azaz egy booster az alja. Gyönyörűen meg van munkálva, édesapám műhelyében el is tudnám képzelni.

Apámról, jut eszembe. Rengeteget barkácsoltunk, szereltünk együtt a műhelybe. Itt tanultam meg minden alap szükségletet, áramköröket stb… Forrasztani is, egyszóval mindent, mi kell egy műszaki beállítottságú embernek, sőt, lehet ettől lettem ilyen gép mániás. Bánjam-e vajon, hogy nem a gépjárművek felé sodort az élet vagy az érdeklődésem, hanem a számítástechnika felé? Igazából valahol mélyen lehet bánom, mert amit egy motoros figurához tudok kötni eszményt, az elég menő.  Most tudtam volna gyorsabban segíteni havernak is, bár lehet, lebeszélem, hogy robogót vegyen, inkább valami menőbb fémparipa jobban illett volna alá. Kár is ezen rágódni, az élet előttem áll még, ha úgy érzem szükséges lesz aszfalt huligánkodnom, akkor legalább tudom, melyik online boltból szerzek be minden hozzávaló kelléket!