Ez nem fake news! A topcegalapitas.eu tényleg top

Az interneten ma már valóban mindent meg lehet találni, amilyen információra csak szüksége van az embernek. A kérdés éppen ezért nem az, hogy megtalálom-e azt a tartalmat, amit kerestem, hanem sokkal inkább az, hogy mennyire hihetek annak a forrásnak, amit éppen olvasok és hogyan tudom eldönteni, hogy miben / kiben bízhatok és miben vagy kiben nem.

Nem rég láttam a Social Dilemma című filmet, ami többek között azzal is foglalkozik, hogy hogyan alakult ki a jelenleg dübörgő fake news rendszer és hogy mi a probléma ezzel, na meg hogy mit kéne, vagy lehetne vele csinálni. Egyáltalán nem egyszerű téma, hiszen persze, hogyha az embernek megvannak a bevált oldalai és megfelelő kritikával rendelkezik ahhoz, hogy egy Facebook bejegyzésről el tudja dönteni, hogy érdemes-e rákattintani vagy úgyis kamu, akkor nincs gond. Viszont sokkal inkább jellemző a világ társadalmára ennek az ellenkezője, hogy nem rendelkezik ezzel a csodálatos képességgel és rákattint bármire, ami valamiért bevonzotta, mert nem ért hozzá, mert befolyásolható, mert rossz napja van, mert bármi, millió és egy magyarázata lehet. És ha rákattint, már csak egy lépésre van attól, hogy megossza azt a hírnek gondolt valamit, ami így vírusként terjedhet tovább az interneten, függetlenül attól, hogy mekkora valóságtartalommal bír.

Az álhírek terjedéséből pedig már nem egy alkalommal alakultak ki zavargások, vagy akár nyílt összecsapások, csak azért, mert a mai világban nagyon népszerű módon egymásnak uszított olyan csoportokat, akik egyébként nem álltak ellenkező állásponton, csak egy kis ferdítéssel könnyen ebben a színben lehetett feltüntetni őket egymásnak. Pedig ha egy kicsit kinyitjuk a szemünket, akkor valójában sokkal könnyebb észrevenni azokat a vonásokat, amikben hasonlítunk egymásra, mintsem azokat, amikben különbözünk. De ha mégis jelentős az eltérés, az sem vonja maga után azt automatikusan, hogy a felek egymással szemben állnak. Na de mindegy is, ez egy teljesen más téma. Most sokkal inkább egy olyan hírrel, vagyis információval szeretnék foglalkozni, ami nem álhír és nyugodtan készpénznek lehet venni minden egyes részét.

Hallottatok már a topcegalapitas.eu weboldalról? Ha még nem kellett cégalapításos ügyeket intéznetek, akkor persze érthető, hogyha még nem botlottatok beléjük. De ha már volt dolgotok cégalapítással, vagy bármilyen adatmódosítással, akkor biztosan tudjátok, hogy ez mennyi papírmunkával jár, ráadásul ügyvédi ellenjegyzés is szükséges az iratokhoz. Arról meg aztán ne is beszéljünk, hogy mennyi információnak kell utánajárni ahhoz, hogy hiánytalanul sikerüljön leadni a szükséges dokumentumokat a cégbíróságon. Éppen ezért nagyon megkönnyíti az életét az, aki segítséget igényel ezekben a műveletekben a TopCégalapítás csapatától.

Ez egy olyan vállalkozás, ahol különböző csomagajánlatokban lehet segítséget kérni a cégalapításban, akár kft-ről, akár bt-ről van szó, továbbá igényelhető náluk székhely szolgáltatás és cégmódosítás is.

A cégalapításnak komoly ügyvédi díjai lehetnek, amellett persze, hogy utána kell járnunk minden egyes apró teendőnek, hogyha magunk csináljuk az egész folyamatot. Ha viszont a topcegalapitas.eu csomagjai közül választunk egyet, akkor az alábbiakban részesülhetünk.

Hogyha rendelkezünk saját székhellyel, tehát birtokunkban van egy olyan ingatlan, vagy legalábbis tudunk felmutatni olyan ingatlant, ahová rendszeresen érkezhetnek hivatalos levelek és megkeresések, akkor érdemes azt az kategóriát választani, amiben kimondottan csak a cégalapítást kell kifizetni. Ez is kicsit furán hangzik, mert valójában nem a cégalapításért fizetünk, hanem egyszeri ügyvédi díjat kell kifizetni, valamint a felmerülő illetékeket és bírósági költségeket. Ezt számszerűsítve azt kapjuk, hogy lesz egyszer egy 16 900 Ft + ÁFA ügyvédi díjunk, aztán pedig lesz még egy tulajdoni lapunk 1000 Ft + ÁFA értékben, tehát összesen 17 900 Ft + ÁFA összegért cserébe alapíthatunk egy céget a TopCégalapítás segítségével. Ebben az összegben ezek alapján tehát benne van az ügyvédi díj, a tulajdoni lap ára, az aláírásminták, a cégbíróság előtt való jogi képviselet – elvégre ne nekem kelljen már magamat képviselni, mert nem is tudnám -, egy egy órás konzultáció a szükséges lépésekről és minden apróságról, amire érdemes figyelni egy ilyen szituációban, és persze az is benne van, hogy a sikeres bejegyzésről e-mailben értesítenek.

Gyakori viszont az az eset, amikor a cégalapítóknak nem áll a rendelkezésére olyan ingatlan, amit székhelyül választhatnak, mert azért bármilyen albérletet mégsem bökhetnek oda a papírra, hiszen minden esetleges változtatást hivatalosan be kell jegyeztetni és az bizony minden alkalommal komoly pénzekbe kerül. Éppen ezért a topcegalapitas.eu-nál lehetőség van igényelni székhely szolgáltatást is, ami annyit tesz, hogy a korábban említett pontok mellett egy székhelyet is kapunk a cég mellé. Na persze ezt nem úgy kell elképzelni, mintha egy albérletet bérelnénk fix havi díjért cserébe, miért is nézne ki úgy, hiszen egy cég esetében általában nem is erre van szükség. Sokkal inkább arra, hogy legyen valaki, aki átveszi a hivatalos leveleket és továbbítja őket az illetékesnek, és hogyha szükség van egy tárgyalóra a városban, akkor ne kelljen fejet vakarni, hogy hova üljünk be az ügyféllel, hanem legyen kéznél egy használható méretű és felszereltségű tárgyalóterem, ami bármikor a rendelkezésünkre áll. Nagyjából ilyen igények vannak a mai világban egy székhely szolgáltatást illetően, plusz még persze a cégtábla kihelyezése.

Attól függően, hogy milyen forgalommal és milyen tevékenységi körrel operálunk, lehet, hogy jobban megéri egy budapesti székhely helyett egy olyan várost választani, ahol nincs IPA. Ennek persze utána kell számolni, mert nyilván ennek nagyobb költsége van a székhely szempontjából, de nem véletlenül létezik ilyen csomag is, mert valakinek igenis megéri erre előfizetni.

A budapesti székhely hat plusz egy ajándék hónapra 29 900 forintba kerül plusz áfa. Ebben már benne van a cégalapítás költsége – ami így, ebben az esetben ingyen van, hiszen gyakorlatilag csak a székhelyért fizetjük a fent említett összeget.

Ha viszont IPA mentes székhelyet szeretnénk intézni a leendő cégünknek, akkor kicsit jobban zsebbe kell nyúlni, egészen pontosan 39 900 forint plusz áfa, amit hét hónap székhelyért (hat plusz egy ajándék) cserébe ki kell fizetni. Ebben az esetben is igaz az, hogy gyakorlatilag csak a székhelyért fizetünk, minden más egyéb szolgáltatás (cégalapítás) grátisz.

Érdemes tehát először végiggondolni, hogy az elkövetkezendő években, hol, hogyan és milyen formában működhet majd az a társulás, amit épp szeretnénk létrehozni és ha ebben már biztosak vagyunk, akkor lehet elkezdeni azon gondolkozni, hogy ez milyen bevételeket generálhat majd a számunkra. Ennek függvényében pedig lehet, hogy érdemes IPA mentes székhely után nézni, de egyáltalán nem biztos, hogy ez a legjobb út. Mindennek utána kell menni és pontról-pontra végiggondolni a lehetőségeket, aztán pedig érdemes lehet kikérni a szakemberek segítségét a csomagokban foglalt 1 órás konzultációk során.

Én csak a topcegalapitas.eu-t tudom ajánlani, ha cégalapításról, módosításról, vagy székhely szolgáltatásról van szó. Hiszen mennyivel egyszerűbb ezeket a zűrös, bürokratikus rendszereken átívelő szeánszokat valaki olyanra bízni, aki gyakorlott ezekben a folyamatokban és biztosan nem hagy ki egyetlen kulcsfontosságú lépést sem.