A változó világ első szabálya: te legyél, aki a legjobban tartod a lépést

Időnként rácsodálkozok, mennyire megváltozott az internethasználat, és ezáltal mennyire másképp néznek ki a weboldalak, mint régen. Ma már minden annyira az életünk része lett, olyan természetesen jutunk el A pontból B pontba a neten (akár csak egy weboldalon belül is). De nem árt néha azt is átgondolni, hogy emögött micsoda tudás van! Hogyan alakultak ki azok a rendszerek, amelyekre a többség agya már ráállt. Mekkora tapasztalati anyagot kellett összegezni, hogy kiforrja magát az: hogyan kell igazán jól csinálni egy weboldalt a létrehozásától indulva a működtetéséig, hogy az minden célját elérje, működés közben, a felhasználóknál…

A keresőkben elsőben lenni – ez a nagy feladat. Mikor rá próbáltam keresni arra, hogy milyen irodalma van ennek, sok hasznos írást is találtam, de még egy ilyen nevet viselő oldalba is belefutottam, amiből megértettem, ez valóban egy komoly terület, aminek komoly szakemberei vannak: keresobenelso.hu.

Ők persze egy szolgáltató, akikre igazán megérheti rábízni cégek, vállalkozások, vagy egyéb jellegű organizációk internetes megjelenését adott esetben. Mert ez – mármint az internetes megjelenés – egy sok összetevős dolog, és bár laikusoknak is lehet sok jó ötlete, és van aki, még úgy-ahogy ért is hozzá, hogy hogyan lehet megalkotni egy weboldalt, de a neten létező sablonok újrafelhasználását még pár jó ötlet sem biztos, hogy tökéletessé teszi. A marketing részéről nem is beszélve, amire a keresobenelso.hu szintén kitér.

Egy szó, mint száz: a keresobenelso.hu számomra a “mindent egy helyen” érzetét keltette. Mindenben, ami a témakörrel kapcsolatos, ők jártasnak tűnnek. Elkészítik a weboldalunkat, a legmodernebb kialakítási szempontokra figyelve, hogy az a weboldal, az oda érkezők számára vonzó és felhasználóbarát legyen. Prémium minőségű keresőoptimalizálást csinálnak, hogy ne csak a látogatók, de a Google is “szeresse” az oldalunkat. Hirdetéskezelés, kampánytervezés, ha azt szeretnénk, hogy a Facebook és Google Ads “kampányaink” is elérjék a céljukat.

Valamint a grafikai tervezésre és a szövegírásra is van megoldásuk. Mert azt is profik tudják a legjobban, hogyan érdemes fogalmazni, és “hogyan kell jól kinézni”, vizuálisan. Nem csak a strukturáltságra ügyelve. Mégpedig ahhoz, hogy az internetes trendeknek megfeleljünk (na meg a keresőknek is). Mert a verseny talán sosem volt ennyire kiélezett. Fontos, hogy ha bármire vállalkozunk, jól csináljuk a dolgunkat, de ha erről nem győzzük meg előzetesen is a vevőkört, lehet, hogy sosem lesz lehetőségünk őket magunkhoz szoktatni. A kulcs az internet lett. Már ott is versenybe kell állni, és konkurálni, amihez olyan profik kellenek, akik az interneten ismerik ki jól magukat. Így lehetünk a keresőkben elsők. Ha a fentebb felsoroltak közül bármelyik érdekel minket, bátran hagyatkozzunk rájuk (hosszas nézelődés után erre jutottam a websitejukon). Ahogy írtam: nem lehet mindenki, illetve nem mindenkinek szükséges saját magának internet-mogulnak lennie. Ez is egy kiforrott szakterület, így rájuk lehet bízni akár az egészet is. Újfent ismétlem magam: minden egy helyen – a legjobb ha ilyen megoldást találunk a gondjaink többségére! A keresobenelso.hu ilyen.