Anyukám belelendült az internetes vásárlásba

Anyukám is halad a korral. Hazudnék, ha azt mondanám, könnyen ment neki, de lényeg a lényeg, hogy már ő is fent van a közösségi oldalakon és magabiztosan tudja kezelni a számítógépet. Sőt, tavaly karácsonyra még egy okostelefont is kapott a családtól. Azóta sokkal könnyebben tudnunk beszélgetni a különböző közösségi média alkalmazásokon keresztül.

Anyukám már porszívót is tud rendelni az internetről

Az egyik legnagyobb előnye annak, hogy anyukám már magabiztos internet- és számítógép használó, hogy nem kell vele ott ülnöm órákig, ha venni szeretne valamit egy online boltban. A legkülönbözőbb webshopokból rendel már akár heti szinten teljesen egyedül, mindig mutatja is büszkén a legújabb szerzeményét. Most éppen a porszívók voltak terítéken; elromlott ugyanis a régi porszívó otthon. Én ezen nem csodálkoztam, mert már vagy tíz éve használta anyukám minden egyes héten, de őt meglepte a dolog. Miután kibosszankodta magát, hogy „bezzeg manapság csupa silány dolgot gyártanak”, beírta a keresőbe, hogy porszívó webshop megszűnt a világ számára úgy két órára.

Csak győzze kivárni az ember, mire döntésre jut…

Tudni kell ugyanis anyukámról, hogy nagyon alapos asszony. Minden egyes döntést rendkívüli körültekintéssel hoz meg, ezért tart neki órákig kiválasztani egyetlen porszívót. Értem én, hogy ez egy fontos döntés, amit rengeteg szempont mentén kell meghozni, de én nem ehhez vagyok szokva. Más generáció vagyok, én már a mindennapi rohanásban élem az életem, de ezt akkor is kicsit túlzásnak tartom. Nem baj, az a lényeg, hogy anyukám végig böngészte a porszívó webshop kínálatát, majd a nyertes darabot megmutatta apukámnak, hogy mit szól hozzá.

Na apukámnak aztán mutathatta, ő nem szokott porszívózni, úgyhogy maximum a teljesítményéhez és a kinézetéhez tudott hozzászólni. Apukám sem szereti elsietni a dolgokat, ő inkább krónikus halogató, úgyhogy rá is kérdezett anyukámnál, hogy miért kell rögtön venni egy új porszívót. Ebből szép kis veszekedés kerekedett, aminek a vége az lett, hogy anyukám diadalittasan megrendelte az új porszívót, apukám pedig még azt is megbánta, hogy megszólalt.

Meg is érkezett az új porszívó

A bankkártyás fizetést követően (sokáig tartott megnyugtatnom anyukámat, hogy nem minden oldal él vissza a megadott adataival és vannak oldalak, ahol nyugodtan fizethet bankkártyával) néhány napon belül hozta is a futár az új porszívót. A kicsomagolást megörökítette anyukám és e is küldte az egyik barátnőjének, természetesen a közösségi médián keresztül. Aztán nekünk mondják mindig, hogy ne lógjunk annyit az ilyen alkalmazásokon és oldalakon, erre ők többet használják, mint én… Volt szerencsém jelen lenni az új porszívó megérkezésekor, úgyhogy élőben hallgathattam meg, hogy ez a száraz-nedves porszívó milyen specifikációkkal rendelkezik és mennyi mindenre jó. Őszintén bevallva, örülök, hogy személyesen hallgattam ezt végig és nem hangüzenetet vagy videót kaptam róla, aminek a tartalmát szóról szóra vissza kell mondanom a következő találkozásunkkor.

Na de mi mindent tud ez a masina?

Amit az ember elvárhat egy porszívótól, azt tudja ez a masina. Sőt, igazából többet is. Külön levehető tartályba lehet önteni a tisztítószert, amit a permetező technika segítségével egyenletesen oszlat szét a gép a tisztítani kívánt felületen. A masina nem kereken gurul, hanem négy görgőn, így sokkal stabilabb és könnyebben mozgató, teljesen körbe lehet forgatni. Ez nagyon nagy előny, talán így nem fogja szerencsétlen gépet össze-vissza rángatni anyukám. A fúvó funkció segít például a levelek eltávolításában, bár arra a kérdésemre nem tudott válaszolni anyukám, hogy a nappaliban mikor fordul elő nagyobb mennyiségű levél. De legalább lehet vele ijesztegetni a szomszéd pofátlan macskáját, ahogy megjegyezte apukám. Hasznos funkció viszont, hogy a mélytisztító funkcióval könnyedén ki lehet pucolni a különböző kárpitokat és szőnyegeket. Így legalább ki lesz szedve a mi pofátlan macskánk szőre a kanapéból. A porszívó sárga színének külön örült anyukám, mondjuk nem tudom, miért. Az a lényeg, hogy most már tud hetente akár többször is porszívózni ezzel a csodamasinával.