Igazi kocka vagyok

Kocka, vagy egyre elterjedtebb szóval: geek. Az ezredforduló után a környezetemben elsőként függtem rá az internetre, és mindig azok közé tartoztam, akik tudatosan szervezték ki az életüket on-line felületekre. Ez természetesen azzal is együtt járt, hogy mindenféle internetet használó eszközt megvásároltam mindig, ami újdonság volt. Ha jól emlékszem, mobilnetem is nekem volt először a legszűkebb társaságomban – ami a barátaimat és legközelebbi családtagjaimat jelenti. Mégis, amíg csak volt az úgynevezett internet-kávézóknak létjogosultsága, én rendszeresen jártam ilyen helyekre is. Főleg a kedvencembe, ami Székesfehérvár belvárosában, a buszpályaudvar épületének emeletén volt. Akkor ugyanis még Fehérváron voltam főiskolás. Pedig már akkor sem volt TV-m, mindent a neten követtem otthonról, ami a világ eseményeit illeti, még a sportműsorokat is. Mégis kellett az internet-kávézó, gondolom érdekes kérdés, hogy: miért?

Nos, főleg abból kifolyólag, mert akkoriban egy olyan rossz fekvésű, kicsi lakásban laktam, melyben nyáron elviselhetetlen volt a hőség. Amikor a kávézóban az új pultos csajszi meglátta egyszer az okos-eszközeimet, meg is kérdezte rögtön: hogy-hogy ennyi időt töltök itt, ha rendelkezem mindennel? Neki meséltem el először: azért járok ide nyáron, mert itt nem olvadok el a hőségtől. Még szerencse, hogy anno ő szóba hozta ezt. Rákérdezett ugyanis arra is, miért nem tetetek klímát hát a lakásomba? Akkor csak az átmeneti szállásom volt Székesfehérváron, de mióta hazaköltöztem, már felszereltettem egyet, mert itt volt a közelben olyan cég, akikkel szívesen dolgoztattam, méghozzá a Klímaglobál Kft. Sőt, nemsokára jön a második klíma is a lakás egy másik pontjára! Mióta eljöttem Fehérvárról, motoszkált a fejemben, hogy a klíma az életem része kell legyen, és jól döntöttem. Annyira elégedett vagyok ugyanis azzal, amit ez a készülék nyújtani tud, és amit a klimaglobal.eu-tól vásároltam, hogy azóta sem szakítottam meg velük a kapcsolatot. A garanciális ellenőrzésen túl sem, ami szintén mindig ment, menetrendszerűen. A készülékkel viszont hála Istennek, ezen kívül probléma nem volt. Most is telefonálgatunk épp, hogy mikor érnének rá kitalálni, hogyan oldható meg a második felszerelése és mi lesz majd a vízelvezetéssel. Már megvan az időpont is, amikor megint “kivonulnak” hozzám.

klimaglobal.eu

Ami azt illeti, a mostani lakhelyem közelében internet-café sincs már, meg semmi hasonló. Ha jól sejtem, mostanra a legtöbb ilyen hely bezárni készül, márpedig valahogy dolgoznom kell, de a klimaglobal.eu munkatársinak köszönhetem, hogy ehhez ki sem kell mozdulnom itthonról. Ők támogatták meg számomra a távmunkát, így tökéletes munkahely lett napközben az otthonom.

Amikor hazaköltöztem, a nappali volt az első hely, ahol nyáron is mindenképp hűvöset szerettem volna csinálni. A klimaglobal.eu-n széles volt a választék, legalábbis a szerelőjük rengeteg opciót ajánlott anno, mielőtt felrakta azt, amit végül ideálisnak találtunk mindketten. Nagyon körültekintően, minden, lakásspecifikus körülményre ügyelve. Jófej munkatársaik vannak, akik odafigyelnek rá, hogy mit mond az ember, próbálnak igazodni az elvárásokhoz, nem csak úgy, túl próbálnak esni a kötelezőn. Ilyen téren is jó tehát a tapasztalatom velük. Az első eszköz felszerelésére is azután került sor, hogy többször meggondoltam magam, miként lenne jó, de mindig türelmesen lekövették a hangulataim változását, ami nagy szó, magamat ismerve, így tényleg a lakás központi helyiségének legideálisabb pontjára került a klíma. Mostanra viszont már éjszaka is szeretnék normálisan aludni, ezért a hálószobában is lesz egy. Ide már kicsit időigényesebb lesz feltenni valahogy. Amint már azt szóba hoztam, főleg a vízelvezetés miatt, de abból látom, hogy a kedvenc klímásaim sok ilyet csináltak már, hogy emlékeztek a lakásra és már telefonon, illetve e-mailben is elkezdtünk beszélgetni arról, mi lehet majd a megoldás. Most úgy érkeznek, hogy már megvannak a konkrét terveik a fejükben és az én fejemben is. De nyilván akkor látnak majd mindent pontosan, és végső döntés a “mikéntről” akkor lesz időszerű, ha újra felmérték a helyet. Erre számítsatok, hogy a lelkiismeretes szakember törekszik a tökéletességre, nehogy aztán később legyen bármi baj a munkával.

Sajnos tudni kell, hogy egy klíma “feldobása” valahová a plafon közelébe nem olyan hipp-hopp munka, mint például egy led tv felszerelése. Ezért is dolgoztassatok mindig profikkal, mint akikhez nekem is szerencsém volt, a Klímaglobálnál. On-line is tudom velük tartani a kapcsolatot, ha épp nem tudok telefonálni, bár már inkább utóbbira hagyatkozom, mióta el van mentve a számuk. Szerencsére mindig felveszik.

“Kockaként” azért is ajánlom a Klímaglobált, mert haladnak a korral, míg sokan, ha ilyen típusú szolgáltatásról van szó, régibb módi szakikra számítanak. Ők korszerűek, olvasgassátok a blogjukat például, keressetek rájuk a Facebook-on, vagy ha még nem is vagytok biztosak abban, hogy szeretnétek a klímát, kérjetek előzetes ajánlatot az oldalukon. A blogon egyébként még a kevésbé megszokott megoldásokra is kitérnek. Fan coil – tudtátok, hogy ilyen is létezik? Blogot írni azért volt okos ötlet a részükről, mert így egy ideális helyen tájékoztatnak róla, milyen kevésbé ismert dolgok robbantak be a piacra. Vagy mikben érdemes még gondolkodni, amik régebbi, de kevésbé ismert lehetőségek hűtésre, fűtésre. De ha maradnátok a klímáknál, akkor a főoldal “Klíma” menüpontján belül olyan szerteágazóan megtudhattok a technológiákról mindent, hogy talán nem fogjátok annyira húzni az időt, amennyire én, az elsőnél. Állandó fűtésre is van megoldásuk, a hőszivattyú, amivel kapcsolatban szintén olvasgathattok, vagy néhány kattintással juttassátok el hozzájuk a kérdéseiteket. Náluk mindez lehetséges. A neten, ahogy ez 2021-ben már elvárható. Sokan követhetnék a példájukat.