Egy számítástechnikai szakember nem olyan, mint a mémeken

Előttetek van a kép? Szandál-zokni, derékig felhúzott nadrág, fogszabályzó, SZTK-s szemüveg. Igen, egy ízig-vérig kocka 40-es csávót így képzel el egy átlagos ember. De én, mint ízig vérig 40-es kocka elég erősen rácáfolok erre a sztereotípiára. Miért is? Mert az én kedvenc öltözékem az ing és a nyakkendő, ugyan tornacipővel, de az legalább fekete. Egy multicég fejleszőtcsapatában dolgozom, mint szoftverfejlesztő csapatvezető. Hosszú volt az út idáig, keményen ki kellett taposnom, az igaz, de megérte. Szeretem a munkámat, a csapatomat, a fizetést és a környezetet is, kell ennél több?

Múltkor azonban az átlagos nevetősen-vidáman telő munkanapomat besötétítette az az esemény, amikor reggel szálltam ki a kocsiból és a kedvenc aktatáskám vállpántjára sikeresen rácsuktam az ajtót. Persze vonultam volna be magabiztosan az épületbe, mikor egy hatalmas reccs és ott álltam a járda közepén egy szétszakadt táska felével a kezemben, papírok, pénztárca, céges telefon szerteszét hevertek az utcán. Még jó, hogy volt annyi lélekjelenlétem, hogy gyorsan összekapkodtam a földről a táskából kihullott cuccaimat, majd sietősen bebaktattam az irodaházba. Odafent az irodában aztán idegesen pötyögni kezdtem a neten, hogy rábukkanjak arra az oldalra, amit Laci, az egyik alkalmazottam mondott pár hete. Egy táskás oldalról van szó, ahol Laci valami tök menő bőrtáskát vett, elmondása szerint fillérekért. A teljes nevére nem emlékeztem, csupán annyira belőle, hogy box. Bagbox, áh, megvan! – kiáltottam szinte fel örömömben, mikor sikerült rábukkannom.

Valószínűleg valamennyire mégis hangosan örülhettem, mert láttam az üvegablakon át, hogy többen is odakapták a fejüket, hogy mi történhetett “Dani bá-val”. Jót nevettem a fejeken, mert míg ők amúgy nem látnak be hozzám és tökéletesen látok mindenkit és vicces fejeket vágtak a drága munkatársak. A böngészés végül egy fél napot tett ki, mivel többször is meg kellett szakítanom. Segítenem kellett párfejlesztői projektben két kollégának, aztán jött az ebédszünet, amit mindig közösen szoktunk megejteni, délután pedig interjúztattam és meeting is volt, szóval ezek között az események között kb. 10-10 percem volt. Természetesen 10 perc alatt nem lehet kiválasztani a tökéletes táskát, ezért ahogy közeledett a nap vége, elterveztem, hogy majd otthon, nyugiban végignézem az egész választékot, hogy megfontoltan dönthessek eme fontos kérdésben.

Mikor kiszabadultam a hangyabolyból, sietettem haza, hogy intézhessem a kis magánügyemet, a táskakutatást. Miután ledobtam magam otthon a kanapén, már került is elő a laptop és nekiálltam ennek a nehéz feladatnak. És amúgy tényleg tök nehéz volt dönteni! Akkora a választék a Bagboxon, hogy az ember el sem hinné. Annyiféle táskát árulnak, hogy hihetetlen. Ami nekem releváns volt, természetesen egy férfi oldaltáska, pont, amit sikeresen tönkretettem. Ezt a fajtát nagyon kedvelem, mert az ember kényelmesen keresztüldobhatja a vállán, sok minden elfér benne, még egy notebook és egy mappa is tele iratokkal, fontos dokumentumokkal. A telefonnak, táblagépnek külön zsebet akartam, szóval olyanokat kerestem, amik több zsebesek. Nagyon király az oldal szűrője, ugyanis erre is rá lehet ám keresni, pont, mint színre, anyagra, árra, méretre, de még formára is. Elég meglepő, hogy ilyen részletesen alakították ki ezt a felületet, sok oldalon, kb. csak árra lehet szűrni, max. márkára, de a Bagbox-nál úgy látszik vágják, mi a dörgés.

Miután minden szükséges szűrőt beállítottam, a weboldal kidobta a számomra leginkább érdekes táskákat. Még a sok kritérium ellenére is igen sok darab közül választhattam. A részletes leírások és a minőségi képek is sokat segítettek, de néhány táskánál még vásárlói vélemények is voltak, amik számomra nagyon sokat jelentettek, hisz az ember honnan máshonnan tudná, melyik a legjobb döntés, mint egy olyan embertől, aki ugyanazon ment keresztül, mint ő? Végül egy olyan darabra esett a voksom, amiről ketten is nagyon jókat írtak, valamint természetesen sok zsebe volt, minőségi bőrből készült és az ára és kedvező volt. Miután a kosárba helyeztem a terméket, a szállítási adatokat kitöltöttem és láttam, hogy nincs szállítási költség. Hát ez hogy lehet? Úgy, hogy 10 000 Ft felett ingyenes a kiszállítás. Bizony! Annyira jó, hogy vannak még ilyen vásárlóbarát webáruházak, ritka az olyan oldal, ami nem átverni, lehúzni akarja az embereket. A másik pozitívum, ami ért az oldal használatával kapcsolatban az az, hogy volt lehetőségem bankkártyával fizetni. Mindig így szoktam, ha online vásárolok, nem szeretek készpénzzel szerencsétlenkedni, mikor jön a futár és sietni kell a fizetéssel. A megrendelés után megkönnyebbültem és tudtam, hogy hamar meg fog érkezni az új táskám.

Pár nappal később az irodában ültem, mikor Pityu, a portás felszólt nekem, megjött a csomagom. Na, több sem kellett, már rohantam is le, hogy átvehessem az új táskát. Felvittek az emeletre és asztalomnál kibontottam, megnéztem, tényleg azt kaptam-e, amit rendeltem. Hát nem csalódtam a Bagbox-ban, a táska pontosan az volt, amit szerettem volna magamnak és meg sem sérült a szállítás közben. Le a kalappal a cég előtt, ilyen minőségi szolgáltatást nyújtanak, ez manapság igen ritka. Bátran ajánlom őket mindenkinek, rendeljetek tőlük fenntartások nélkül, nem fogtok csalódni bennük, nekem elhihetitek!