Story time: hogyan alapítottam meg a számítástechnikai cégemet

Iskolás éveim alatt sosem csináltam titkot abból, hogy az informatika volt a kedvenc tantárgyam. Hogy őszinte legyek, semmi más nem is érdekelt a számítógépeken és az egyéb kütyükön kívül, így számomra egy pillanatra sem volt kérdés, hogy az érettségi után ebbe az irányba fogok elmozdulni.

Az egyetemen mérnökinformatikusnak tanultam, ezzel párhuzamosan pedig autodidakta módon képeztem magam a számítástechnika különféle területein. Tanulmányaim alatt dolgoztam továbbá néhány cégnek is, hogy gyakorlatot és némi pénzt szerezzek.

Harminc éves koromra úgy gondoltam, hogy éppen elegendő tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy belefogjak egy saját vállalkozásba. Bár informatikusként jól kerestem és tudtam takarékoskodni, a cégalapítás még így is nehezen akart összejönni anyagi szempontból.

Nem volt elegendő pénzem ahhoz, hogy saját ingatlant vásároljak és azt tegyem meg a vállalkozásom adminisztratív központjának. Már ott tartottam, hogy inkább feladom a cégalapítási álmomat, amikor csodával határos módon rátaláltam a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalra.

A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ weboldaláról tudtam meg, hogy a hozzám hasonló helyzetben lévő vállalkozóknak lehetőségük van székhelyszolgáltatás igénybevételére. Ez azt jelenti, hogy nem kell ingatlant vásárolnunk erre a célra, hanem egy fix összeg fejében a székhelyszolgáltató székhelyet biztosít a vállalkozásunknak.

Minél többet tudtam meg erről az opcióról a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ információinak köszönhetően, annál szimpatikusabbá vált. Ez a székhelyszolgáltató már több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szakmában, ami azt is jelenti, hogy tökéletesíteni tudták a szolgáltatásaikat az évek során.

A 7/2017. IM rendeletben előírt feltételek mindegyikét teljesíti ez a székhelyszolgáltatás, de a szolgáltatásai a kötelező intézkedéseken is túlmutatnak. A rendeletnek megfelelően a kihelyezik a vállalkozásunk cégtábláját, valamint fogadják a beérkező leveinket is.

Kiemelendő azonban, hogy más székhelyszolgáltatásokkal ellentétben nemcsak beszkennelve, e-mailben, illetve külön kérés esetén postán továbbítják felénk a leveleinket. A székhelydíj már magában foglalja a postaköltségét annak, hogy minden hónap elején eljuttatják hozzánk az összes levelünket.

A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ -val az ügyintézés gyors és egyszerű, ami csak tovább bővíti erényeinek listáját. Amint felvesszük velük a kapcsolatot, számíthatunk arra, hogy már egy órán belül eljuttatják hozzánk a hozzájárulási nyilatkozatot e-mail útján. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal ki is kell fizetnünk a székhelydíjat, azzal ráérünk a szerződéskötésig.

Az kliensekkel való ügyintézést a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ internetes úton bonyolítja le, így nem kell személyes találkozókra pazarolnunk az időnket. További előnye ennek a székhelyszolgáltatónak, hogy amennyiben rendelkezünk saját ügyvéddel, nem kell megválnunk tőle. Ha azonban nincs saját ügyvédünk, a cég segítségünkre lehet abban, hogy alkalmazzunk egyet.

A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ kínálatában kétféle csomagot is találunk, amelyek közül kiválaszthatjuk azt, amelyik leginkább megfelel az igényeinknek és a pénztárcánknak. Az egyik lehetőségünk az, hogy a fővárosban, központi helyen lesz a cégünk székhelye – mi dönthetjük el, hogy Pesten vagy Budán. Ennek az opciónak nagy előnye a jó elhelyezkedés, azonban figyelembe kell vennünk azt is, hogy ebben az esetben iparűzési adót kell fizetnünk.

Ha azonban úgy döntünk, hogy a vállalkozásunk székhelyéül Újlengyelt választjuk, ez a probléma hamar megoldódik. Amint az a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalról kiderül, Újlengyel egy olyan Pest megyei község, ahol az önkormányzat tudatosan 0%-on tartja az iparűzési adót. Megfontolandó kihasználni ezt a páratlanul kedvező megtakarítási lehetőséget.

Miután megtudtam, hogy a Bisnode ezt a székhelyszolgáltatót AA kategóriába sorolta, már semmi kétség nem volt bennem afelől, hogy ez egy megbízható cég, így bizalommal fordultam hozzájuk saját vállalkozásom elindításakor.

Minden hozzám hasonló kezdő vállalkozónak nyugodt szívvel javaslom, hogy keresse fel a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalt a megbízható és kedvező árú székhelyszolgáltatásért!