Az interneten találtam rá egy napelem rendszer telepítő cégre

Most már abban a korban élünk, ahol minden háztartásban van legalább egy számítógép, bár inkább már több. Hiszen kell egy a szülőknek és a gyereknek is egy saját számítógép, amit használni tudnak. Ez nálunk is így volt, amíg otthon éltem. Anyukám ugyan nem használt sosem számítógépet, de apukám igen. Én pedig kaptam tőlük egy saját gépet, amikor középiskolába kezdtem járni. Fontos volt az iskola miatt is, így nem kellett beosztani az időt, hogy ki mikor akar leülni a géphez. Azóta ugyan elköltöztem, de a páromnak is van saját laptopja, és nekem is.

Manapság már igen olcsón lehet venni laptopokat, de mint minden másban, itt is meg kell fizetni a minőséget és a tudást. Mármint a számítógép tudását. Ha csak az interneten akarsz szörfözni, vagy filmet nézni, zenét hallgatni, csetelni és hasonlók, akkor elég egy olyan gépet venned, ami ezekhez elég. Mások, akik komolyabb dolgokra is szeretnék használni a gépüket, azok komolyabb teljesítményű gépet vásárolnak.

Nekem a kettő közötti kellett, ezért az elején kicsit spórolnom kellett, hogy egy olyan laptopot tudjak venni magamnak, amilyet kinéztem. Azóta is azt használom, és nagyon jó szolgálatot tesz. Tettem rá egy-két kisebb matricát is, így tök jól néz ki.

A számítógép mindig is az életem része volt, mert kellett a tanuláshoz is a középiskolában, majd az egyetemen is, illetve korábban és most is irodai munkát végzek, szóval napi szinten használom. Sőt, még a hobbimhoz is kell, ugyanis imádok fotózni, és az interneten meg is osztom a képeim, amire felfigyeltek már páran, így néha be szokott csúszni egy-egy fotós munka is a hétvégéken. Ilyenkor mindig koncerteken fotózok, vagy olyan is előfordul, hogy ismerősök kérnek meg arra, hogy készítsek fotókat róluk. Emellett sminkeléssel is foglalkozom, ehhez pedig videókat is készítek, amit szintén az interneten osztok meg. Imádom ezt csinálni.

A sok munka mellett pedig sikerült a párommal odáig eljutnunk, hogy az újonnan épített házunkra napelemet szereltessünk fel. Ez egy hosszabb folyamat volt, mivel erre is össze kellett spórolnunk a pénzt, bár azért ehhez kaptunk egy kisebb segítséget, támogatást. Az interneten találtunk rá egy cégre, akik napelem rendszer telepítéssel foglalkoznak.

Sokáig gondolkoztunk a dolgon a párommal, de végül arra jutottunk, hogy ez a befektetés mindenképp a jövőben a hasznunkra válik, így belevágtunk. Először persze jó alaposan utánajártunk a témának, hiszen mint napelem rendszer tulajdonosnak, tisztában kell lennünk azzal, mire is vállalkozunk, mibe fektetünk bele és pontosan, hogy ez miért is jó nekünk. Emellett pedig hatalmas segítséget nyújtottak a cég szakemberei is, amiért azóta is nagyon hálásak vagyunk. Abszolút pozitívan csalódtunk, és ajánljuk mindenkinek, hogy használjanak napelemet. Azóta a szüleink is telepítettek napelem rendszert. Elmeséltük nekik, hogy mibe szeretnénk belevágni, sőt, a cég szakemberei voltak olyan kedvesek és őket is teljes mértékben felvilágosították, ami után pedig a szüleink is belevágtak a dologba.

Tudod, hogy a napelem inverter mire is való? Az elején én sem, azonban a weboldalukon olyan részletes leírás található, amilyet más cégnél nem találtam. Persze a szakemberek is mindent elmondtak nekünk, minden kérdésre válaszoltak nekünk, pontosan elmagyaráztak minden részletet, ez pedig még jobban azt mutatta nekünk, hogy őket kell választanuk. Ami így is történt ugyebár. Azt tudnod kell, hogy váltóáram jön létre, ennek egy részét pedig te azonnal fel is tudod használni. Viszont azt a részt, amit közvetlenül te magad nem használsz fel, azt elraktározza a rendszer egy akkumulátorba, vagy éppenséggel jóváíródik. Mégpedig úgy, hogy visszakapcsolódik az elektromos hálózatra. Azt mondták, hogy ezt a mennyiséget jóváírják és kifizetik, de az is lehet, hogy később használod fel.

És tök jó, ugyanis ezt az egészet te magad végig tudod követni, mégpedig az inverternek a segítségével. Tudod ezáltal az egész folyamatot ellenőrizni a monitoron.

Szerintem a napelem rendszer egy zseniális dolog, én személy szerint imádom. És úgy gondolom, hogy nagyon is jól néz ki. Ott csillog, fénylik a tetőnkön. Ezen felül pedig még környezetbarát is. Arról meg már nem is beszélve, hogy a villanyszámlát ki tudod így váltani. Megéri, ez egy befektetés, és én mondom: igazán jól jársz vele.

Mi is, a szüleink is és mindenki megvan vele elégedve, akivel beszéltünk erről és használja. Kíváncsiságból a neten azt is megnéztem, hogy mennyire elterjedt a napelem használata Magyarországon. És szerencsése évről évre egyre többen váltanak napelemre. Számtalan cikket lehet találni erről az interneten, a téma itthon is és külföldön is nagyon népszerű. Sőt, még azt is megtudtam, hogy vannak különböző pályázatok is azok számára, akik napelemet szeretnének. Őrületes, hogyan változik az életünk az idő múlásával.