Az internet kincsei közül egy

Nagyon sok blogot olvasok az interneten, illetve most már egyre gyakoribbak a vlogok is, így előszeretettel nézem azokat is. Szeretem őket, hiszen más tapasztalataiból is rengeteget tanulhatok. Nem kell feltétlenül mindent a saját bőrömön megtapasztalni. Emellett még sokszor nagyon hasznos tippeket kapok, új helyeket, cégeket ismerek meg, sőt volt már olyan, hogy nagyon jót beszélgettem a komment szekcióban más olvasókkal/nézőkkel is. Régebben magazinokat vettem előszeretettel. Ma már ez kevésbé jellemző. Inkább interneten olvasok hírportálokat, női magazinokat. Ha belegondolok, akkor a szüleim régen nagyon sok mindent az újságban kerestek. Apróhirdetések, külön kiadványokon keresztül találtak orvost vagy éppen szerelőt. Utóbbira nekem is szükségem van. Na persze, nem most rögtön kellett, de a jövőre nézve jobb, ha van egy-két név a tarsolyomban és nem akkor kell pánikszerűen keresnem valakit, amikor már nagy a baj. Szerencsére rutinosan keresgélek az interneten, és aki keres, az általában talál is. Nos, én találtam, még pedig a https://vizszereles.net oldalát. Náluk nem akadály az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében, márpedig az ilyen problémák esetén az idő nagyon sokat számít.

Szolgáltatások

Sajnos csak ezeken a feljebb említett helyeken lehet igénybe venni a szolgáltatásaikat. Pest megye mondjuk elég tág fogalomnak számít, úgyhogy ha esetleg ezt szűkíteni kellene, akkor arra ott van egy lista a cég honlapján. Ott lehet tájékozódni, hogy pontosan melyik helységekre vonatkozik a szolgáltatás. Egész hosszú listának tűnt így elsőre, szóval sokaknak van része abban a szerencsében, hogy igénybe vegyék ezeket a szolgáltatásokat. Apropó, szolgáltatás. A cég foglalkozik vízszereléssel, csatornázással, csatornakamerázással, duguláselhárítással, csőtöréssel és fűtésszereléssel. Ezeket a főoldalon kisebb ismertetővel meg is találhatjuk, a részletesebb leírás a tovább gomb megnyomása után olvasható. Én mindegyikbe kicsit beleolvastam azért, de hogy őszinte legyek, inkább csak a számomra nagyon fontosnak, illetve érdekesnek vélt szolgáltatásokat olvastam el rendesen. Ebből a három jövőben is igen fontos kategória a vízszerelés, fűtésszerelés és a duguláselhárítás volt. A csatornakamerázást már inkább csak kíváncsiságból olvastam el, hogy többet megtudjak róla. Bár előfordulhat, hogy egyszer az életem folyamán majd ezt a szolgáltatást is igénybe kell majd vennem.

Vízszerelés

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében
SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében, sürgős esetben akár 1-2 órán belül

A vízszereléssel kapcsolatban megtudhattam, hogy mi tartozik abba a kategóriába; milyen hibák, mulasztások fordulhatnak elő szakszerűtlenség esetén; milyen következményei lehetnek a hibáknak. Az is kiderült, hogy ebbe a kategóriába lehet sorolni a csaptelep cseréjét, a vízvezeték szerelést, a mosogató bekötését, a bojler szerelést és javítást.

Duguláselhárítás

A duguláselhárítással (WC dugulás, lefolyó dugulás) kapcsolatosan pedig hasznos tippekkel is találkoztam, amellett, hogy megtudtam milyen okai lehetnek a dugulásnak, illetve mit tehetünk annak megelőzése érdekében. Számomra egyik fontos információ az volt, hogy mi az, amivel még nagyobb bajt okozhatunk. Ilyen pl. az, hogy mindenféle csodaszert öntünk a lefolyóba, annak reményében, hogy az majd javít a helyzeten. Nos, nem fog. Sőt, a leírtak alapján még meg is köthetjük vele a dugulást, illetve a felszabaduló gázok belégzése még káros is lehet az egészségünkre. A másik gyakori opció, amivel az emberek nagy része próbálkozik dugulás esetén: a pumpa és a csőgörény. A vizszereles.net – SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében weboldal azonban ezeket sem feltétlen javasolja, hiszen nem minden esetben hatékonyak, és még az is előfordulhat, hogy ha nem használjuk elég ügyesen pl. a csőgörényt és a huzalspirál letekeredve beleszorul a csőbe, akkor megint az a megoldás marad csak, hogy falat bontanak, illetve csőszakaszt cserélnek. Ha lehet, akkor ez ne az én hibámból történjen inkább meg.

Fűtésszerelés

A fűtésszerelés (központi fűtés, radiátor, cirkó) során két dologra kell mindenképpen figyelni, hogy a fűtésrendszerben vagy a gázkazánban van-e a hiba. Persze laikusként ezt megállapítani elsőre nem olyan egyszerű, de néhány útmutatást leírnak az oldalon, aminek segítségével talán könnyebben tudjuk mi is azonosítani a probléma forrását. Azért fontos megállapítani, hogy hol lehet a probléma, mert más szaktudást igényel a dolog. A pénztárcánk szempontjából pedig nem mindegy, hogy kihívunk-e egy olyan szerelőt, aki azzal a problémával nem tud mit kezdeni, viszont a kiszállási díjat akkor is ki kell neki fizetni. A legfontosabb tehát, hogy megtudjuk mondani, a gázkazánban vagy a fűtésrendszerben van-e a probléma. A honlapon olvasható néhány kulcskérdéssel könnyen el lehet dönteni. Emellett a leírásban azt is taglalják, hogy mitől hibásodhat meg a fűtésrendszer.

Csatornakamerázás

Végezetül, ami nekem az egyik legérdekesebb volt, mivel nem nagyon ismertem ezelőtt és kíváncsi voltam rá, az a csatornakamerázás. Ennek a lényege, hogy a szakemberek profi flexibilis kameráikkal “ereszkednek le” a csatorna mélyére, és felderítik, hogy mi okozza bajt. Legtöbbször akkor alkalmazzák, ha a olyan helyen keletkezett csőtörés vagy dugulás, ami nem hozzáférhető, nem felderíthető. Ha pontosan megtudják határozni, hogy hol a gond, akkor meg lehet előzni a felesleges rombolást. Fél méter pontossággal meg tudják határozni a problémát, hála a kamerás módszernek.

Profi és villámgyors segítség

Ha a fentiek közül bármelyik szolgáltatásra szükség van, akkor őket nyugodtan kereshetjük bármikor, hiszen a baj bármikor jöhet. Ehhez csak fel kell hívni a honlapjukon található telefonszámot, vagy kérhetünk visszahívást a honlapon található űrlapot kitöltve. A szakemberek felmérik a problémát, majd kiérkeznek és megkezdik a hibaelhárítást. Ez akár 1-2 órán belül megtörténhet, ha sürgős esetről van szó. A kiszállás gyors, a szerelés viszont nagyon alapos, ezért hosszabb időt is igénybe vehet. Eredeti, minőségi alkatrészekkel dolgoznak, és addig nem fejeznek be egy munkát, ameddig nem biztosak benne, hogy valóban elkészültek vele. Ha ez még nem lenne elég, az elvégzett munkájukra több éves garanciát is vállalnak. Akkor sem kell aggódni, ha a biztosításunkkal fizetnénk a szerelést. Az ő számlájukat a biztosító társaságok is elfogadják. Ezek mellett még az is elmondható róluk, hogy van tapasztalatuk bőven, hiszen több, mint 30 éve vannak a szakmában. Szakmai elvárások terén is előkelő helyet foglalnak el, ugyanis a legmagasabb, AA minősítéssel bírnak. Szakembereik pedig rendelkeznek azzal a képzettséggel és tapasztalattal, ami a profi, kifogástalan munkához szükséges. Ezek azok, amelyek biztosítják a minőséget, legyen szó lakásokról, magán- és társasházakról, panelházakról és ipari létesítményekről.

Azok alapján amit láttam és olvastam a weboldalon, számomra sem volt kérdés, hogy ennek a cégnek az elérhetőségét mindenképpen fel kell jegyeznem, a weboldalukat pedig nem árt könyvjelzőzni. Sosem tudhatom, hogy mikor lesz szükségem egy igazán profi és gyors, de alapos munkát végző szakemberre. Csak azt az egyet bánom, hogy SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében a szlogen. Ha lenne egy országos hálózatuk, akkor már mutatnám is őket a szüleimnek, hogy szükség esetén őket is vegyék számításba.