Az internet adta lehetőségek

Itthon vagyok, mert sehova nincs kedvem menni. Hiszen dög meleg van. Tudom, hogy régóta sírtunk már azért, hogy legyen végre jó idő. És igazából tök joggal tettünk így, most azonban ezzel a hirtelen jött meleggel nem tudunk mit kezdeni. Nekem legalábbis, megmondom őszintén, semmit nincs kedvem kezdeni magammal.

Egész nap csak teszem magam és döglődök jobbra-balra. Aztán eszembe jut, hogy az internet segítségével nem csak zenét lehet hallgatni és kommenteket olvasgatni, hanem onlinefilmek nézésére is van lehetőség.

Gyorsan utána is megyek, hogy megnézzem, felfedezzem, milyen lehetőségeim vannak a témában. Találok is egy olyan oldalt, amit kifejezetten arra találtak ki, hogy az olyan egyszeri, melegben otthon maradt és unatkozó emberek, mint én, onlinefilmek nézésébe kezdhessenek bele.

onlinefilmek

Ezért aztán én is belevághatok a dologba. Nincs is más dolgom, mint behozni a szobámba a mozgatható, kisebb sík képernyős tévét és hozzácsatlakoztatni a laptopomhoz. Így azért mégiscsak komplexebb az élmény, nem igaz? Főleg, ha valami futurisztikus fantasy movie-ba akarok belekezdeni. És én abba akarok belekezdeni. Ezután már csak kipattogtatok egy kellemes adag sajtos ízesítésű popcornt, mert, ugye ez a kedvencem és mért akarnám elszúrni az élményemet valami unalmas sós popcornnal, ugyebár?

Ezután már csak hátradőlök és sorban nézem a jobbnál jobb filmeket, amiket folyamatosan felkínál nekem ez az oldal. Szóval, úgy néz ki a dolog, hogy először kiválasztok egy filmet. Erre rá is kereshetek, ha pontosan tudom, hogy mit szeretnék, vagy csak kavarok a többi között, amíg szembe nem jön velem egy szimpatikus film. Ezután rákattintok a borítóképre, ami általában maga a film plakátja, és megnézhetem az előzetesét, vagy csak elolvashatom, hogy nagyjából miről szól.

Ha nem tetszik és mégsem erre vagyok igazából kíváncsi, akkor alatta több hasonló lehetőséget is felkínál az oldal. Így az onlinefilmek listájának gyakorlatilag soha nincs vége. Annyit nézhetek meg, amennyit csak akarok. Végeláthatatlan lehetőségben állnak előttem a filmek. Már csak az időt kell megteremtenem magamnak hozzá.

De mint már mondtam, ilyen meleg időben, mi mást is csinálhatnék? Mi mást is kezdhetnék magammal, ha nem ezt. Meg sem kell mozdulnom, nem kell emberekkel találkoznom. Nincs rajtam semmi teher és semmi felelősség, csak az az egyetlen feladatom, hogy kiválasszam azt a filmet, ami most számomra, az én jelenlegi hangulatomhoz a legmegfelelőbb.

Vajon, hogyha valami télen játszódó, havas sci-fibe kezdek bele, akkor kevésbé érzem majd a kint és bent is tomboló, izzasztó hőséget? Nem tudhatom, de mindjárt kipróbálom! Ha velem akartok tartani a forradalmi kísérletemben, akkor csak hajrá, lépjetek be ti is az oldalra és hűsöljünk együtt az internet segítségével az ország több száz különböző pontján! Kanapés kikapcsolódásra készülj és tűz!