A sok böngészés megfizetődik

motoros bőrdzsekiHárom dologért megőrülök: az internet, a motorozás és a divat. Szerencsémre sikeres modell vagyok, szóval úgy szerzem meg a mindennapi falathoz a pénzt, hogy közben olyasmit csinálok, amit imádok. Azt hiszem, kevés ember mondhatja ezt el magáról, ezért is értékelem nagyon az életemet és a lehetőségeimet.

A motorozás pedig az első számú hobbym. Tinédzser korom óta odáig és vissza vagyok a motorokért, alig tudtam kivárni, hogy betöltsem a kellő kort és megszerezhessem a sofőrkönyvemet.

Emellett pedig imádok görgetni az interneten. Értem ez alatt a social mediát is, de mindenféle más tartalmat is. Szeretem, hogy folyamatosan bővíthetem a tudásomat, edzhetem az agyam, megtudhatom, hogy épp mi történik a bolygónk egy távoli pontján. Imádok fórumokat és visszajelzéseket olvasni, megtudni az emberek véleményét különböző dolgokról. Az ilyesmiket még akkor is elolvasom, ha egyébként nem tervezem megvásárolni az adott eszközt, csak kíváncsi vagyok rá. Hát akkor, gondolhatjátok, hogy mennyire beletemetkezem a kommentárok olvasgatásába, ha olyan dologról van szó, amit meg is szeretnék vásárolni.

Az internet a legjobb lehetőség arra, hogy folyamatosan fejleszd magad és ráadásul szinte ingyen is van, hiszen a szolgáltatón kívül senkinek sem vagy köteles fizetni, és mégis rengeteg információhoz jutsz hozzá általa. Például a motorozás minden csínját az internetről tanultam meg (persze nem a vezetésre értem, amihez konkrét tapasztalat kell), hanem más, fontos dolgokról beszélek, amelyek nagy szerepet játszanak például a biztonság megőrzésében.

Habár, ha ismernétek, tudnátok, hogy biztonság és más hasznos dolgok ide, vagy oda, azért én nagyon szoktam figyelni a kinézetre is. Sőt, néha hajlamos vagyok szenvedni is a szépségért. De, miután a húszas éveim elején volt egy kisebb motoros balesetem, eldöntöttem, hogy motorozás terén nem ér annyit a szépség, mint a praktikusság. Ha akarom, esküvőre mehetek olyan cipőben és nadrágban, ami szorít, de a motorra csak olyan holmiban ülhetek fel, ami tökéletesen megfelel miden elvárásnak. De azért mégis sokat keresgéltem a neten, hogy hátha kapok olyat, ami hasznos, praktikus és mégis jól néz ki. És kaptam!

A Sixgear motoros bőrdzsekijébe szerettem bele. Mondhatnám azt is, hogy szerelem volt első látásra, de akkor hazudnék. Megszoktam a több éves motorozás alatt, hogy amibe bele szeretek, mert jól néz ki, az sajnos nem felel meg minőségileg, úgyhogy próbáltam kerülni, hogy egyből csodálatba essek egy jól kinéző motoros dzseki láttán, mert nem akartam csalódni. Na de akkor mégis hogyan szerettem bele ebbe a dzsekibe? Lassan, de biztosan és egyre inkább! Először nagyon tetszett, és a sok negatív tapasztalat ellenére a szép dzsekikkel, adtam neki egy esélyt: elkezdtem utána olvasni és kritikákat böngészni. Jóformán semmilyen negatív véleményt nem találtam róla, és ha igen, akkor is beismerte a vélemény tulajdonosa, hogy ő nem használata a szolgáltatásának megfelelően a kabátot és ezért akadtak vele gondok. Persze, még mindig izgultam, hiszen elég nagy befektetés egy ilyen kabát, és nagyot lehet vele bukni, úgyhogy elmentem egy üzletbe és felpróbáltam. Azonnal lenyűgözött a tükörképem és tökéletesen éreztem magam a kabátban. Valahogy, ahogy benne voltam, éreztem, hogy az a sok jó, amit az interneten olvastam róla, igaz kell hogy legyen. Szóval megvettem

Azóta valóban ez a kedvenc bőrdzsekim, ha motorozásról van szó. Legyen akármilyen nagy meleg, soha nem fülledek bele, mivel perforált marhabőrből van, ami által meg van oldva a szellőzés kérdése. Tetszett az is, hogy könnyű, de mégis védelmet nyújtó váll- és könyökvédőkkel van ellátva. Ezek ugyebár nagyon fontosak, hiszen adott esetben meg tudnak menteni egy komolyabb sérüléstől, viszont fontos, hogy ne úgy legyen megoldva az elhelyezésük, hogy az ember azt érezze, hogy egy középkori lovag páncéljában próbál motorozni.

A kabát egyébként el van látva keskeny fényvisszaverő csíkokkal. Ezt nagyon hasznosnak találom, hiszen én sokat járok éjszakánként is a motorommal és nem árt, ha minél jobban látható vagyok. Egyébként pedig ezek a csíkok nagyon ízlésesen vannak megtervezve, az egyik ruhatervező ismerősöm meg is dicsérte, amikor meglátott benne. Mindemellett pedig olyan dolgokat is tud, amelyek már igazán csak a nagyon hozzáértőknek jelentenek bármit is. Én mondjuk utána olvastam rendesen, hogy mit jelent kevlar stretch betét és a sas-tec protektor, de lehet, hogyha nem vagy megszállottja a dolognak, akkor ez téged most nem fog érdekleni.

Szóval több bőrdzsekin is átestem, amire megtaláltam ezt, amibe igazán bele szerettem. Amikor megvettem, egész nyáron le sem esett rólam, semmilyen más nyári motoros kabátot nem voltam hajlandó viselni. Az én szívem egyedül azt bánta, hogy nincs választék több színben, hiszen akkor még stílusosabb lehettem volna a nyár folyamán.

Viszont elmúlt a nyár, és lassan szükségem lett egy vastagabb kabátra is. Ekkor eldöntöttem, hogy a Sixgear kínálatából fogok választani, hiszen minőségileg nagyon meg vagyok elégedve a bőrdzsekimmel. Persze, mindeközben összeszorítottam keresztbe az ujjaimat és szurkoltam, hogy jól is nézzenek ki a Sixgear kabátok.

Ugyanazt a technikát alkalmaztam, mint mindig is szoktam: az internetről olvasgattam véleményeket és tapasztalatokat a kabátokkal kapcsolatosan. Közben már megvolt a kedvencem, ami, szerencsére, szintén nagyon jól nézet ki, de még nem mertem kiválasztani, amíg utána nem böngészek rendesen. Amikor pedig ez megtörtént, és úgy állapítottam meg, hogy mindenki elégedett a termékkel, ismét elmentem a boltba, ahol először felpróbáltam és csak utána mondtam ki a végleges döntést. És igen! Megvásároltam magamnak egy Flash motoros softshell dzsekit, amely thermomellénnyel van ellátva. Szélálló, vízlepergető anyag és a vízálló cipzárok igazán tökéletessé teszik mindenféle időjárási viszontagságoknak, egyébként pedig több szellőztető cipzár is van rajta, ha netalán meleged lenne a motoron. A kivehető váll- és könyökprotektorok, valamint a habbetét kicserélhető másfajta protektorokra és gerincvédőre is, a nadrágot pedig rövid vagy hosszú összekötő cipzárral is hozzá kapcsolhatod. Azon szórakoztam, amikor kifele jöttem az üzletből az új kabátommal, hogy ez már igazi „okos kabát.”

Örülök, hogy ennyi mindennek utána nézhettem az interneten, mert így lehetőségem volt ténylegesen az igényeimnek és elvárásaimnak leginkább megfelelő minőségi dzsekit és kabátot választani. Egyébként pedig alig várom, hogy újra meleg legyen, mert a bőrdzsekimben érzem igazán dögösnek magamat, az tuti.