Internetről érkezik a segítség

Említettem, hogy nem csak a mi generációnk, de szépen lassan a szüleink is elindulnak a digitalizáció rögös útján. Mára már elkerülhetetlen lett, hogy olyan helyzetben találják magukat, amit csak online lehet megoldani. Így történt ez múlt héten is, amikor a szüleim egyedül voltak otthon és váratlanul beütött a krach. Miután egyikőjük délelőtt lehúzta a WC-t, arra lett figyelmes, hogy nem hogy lemenne aminek le kell mennie, hanem még el is kezdett benne emelkedni a víz szintje. Szerencsére odáig nem fajult a helyzet, hogy ki is jöjjön a víz a csészéből – még csak az hiányzott volna!

Apukám először pumpával akart próbálkozni, aztán egy gyors váltással a pincébe ment, hogy előkeressen egy csőgörényt, amikor anyukám bedobta neki azt az ötletet, hogy először inkább hívjanak fel minket. Nekem ilyen téren még nem volt hál ‘Istennek tapasztalatom, de épp menet közben voltam a kocsival, így mondtam nekik, hogy üssék be a keresőbe, hogy duguláselhárítás budapest árak és hívják fel a legszimpatikusabb találatot.

Szerencsére ezt sikerült abszolválniuk és fel is hívták a szerelőket, akik kevesebb mint egy óra alatt kiértek. A választásban segítségükre volt, hogy a weboldalon megemlítették a több mint harminc év szakértelmet, ami sokat nyom a latba a szüleim generációjánál. Egyébként a jövőre nézve az is plusz pont, hogy 0-24 bármikor hívhatók, ha felüti a fejét egy hasonló probléma.

Szóval a szerelők nekiestek a toalett megjavításának. Azt mondták, hogy nagy szerencse, hogy apukám nem esett neki a szerelésnek házi módszerek segítségével, mert még nagyobb problémát is okozhatott volna vele, ami akár a csésze cseréjével is végződhetett volna, természetesen sokkal borsosabb árért cserébe.

Hogy az ok mi lehetett, azt nem tudni. Előfordulhat, hogy csak a szokásosnál több papír került a rendszerbe, vagy esetleg ételmaradék, női higiéniás termékek, vagy egy nem oldódó nedves toalettpapír okozta. Egyébként nem túl bonyolult ilyen dugulást okozni, hiszen az S alakú cső, ami a bűzök elzárására hivatott, elég keskeny átmérőjű, tehát könnyen fennakad benne bármi.

Ezért is jó, ha otthon ki van tűzve egy faliújságra, hogy hol érhető el a duguláselhárítás Budapesten, árakkal. Nem lenne jó, ha az ember hirtelen nem találná, hogy kit kell hívni és például eláztatná az alsó szomszédokat. A fenti cég egyébként azért is ajánlható, mert nemcsak a fővárosban, hanem Pest megyébe is kiszállnak.