Flottabérlés a neten egyszerűen és gyorsan

tartós bérletA 21. században elengedhetetlenül fontos dolog az internet. Egyszerűen mindent ott csinálunk. Barátkozunk, kapcsolatokat építünk és tartunk fenn, dolgozunk, vásárolunk és szórakozunk. Ha valaki valamit keres, először az interneten nézi meg. Lehet ez akár egy bolt nyitvatartási rendje is. De mi van akkor, ha egy cégnek szüksége van valamire. Akkor bizony ők is, felnéznek a netre. Így jött az ötlet, amikor egy nagyon menő vállalatnál dolgoztam, hogy az interneten kéne megoldást találni a problémánkra. A helyzet ugyanis az volt, hogy a cégnél nagyon sok vidéki dolgozott, akik kicsit nehezebben tudtak bejárni. Állandóan elkéstek, sokszor nem az ő hibájukból, mert volt, hogy a vonat késett, vagy nem is jött, vagy késett a busz és emiatt lekésték a vonat csatlakozást, és stb. A főnök pedig mindig őrjöngött, mert sosem haladtunk úgy a munkával, mint ahogy kellett volna. Le voltunk késve a határidőkkel, néha már ügyfeleket is vesztettünk ezek miatt. Céges buszt nem lett volna érdemes bérelni, mivel mindenki máshonnan járt be. Egy nap előálltam az ötlettel a főnökömnél: mi lenne, ha flottakezeléssel oldanánk meg a problémát?

A főnököm egyből azt válaszolta, hogy mi egy kis cég vagyunk, nem engedhetjük meg az ilyesmit. Én rávágtam, hogy egyáltalán tudja, hogy mennyibe kerül egy flottabérlés? Csak mert manapság nem annyiba, mint régen, és igenis megérné. Végül addig erősködtem, hogy a főnök belement, hogy nézzük meg az interneten. Végül találtunk egy jó oldalt és ki is választottuk a tartós bérletet finanszírozási módot, ami megfelelt a cég igényeinek. Persze, sokáig kellett magyarázni a főnöknek, hogy a tartós bérlet jobban megéri, mint a hitel. Ugyanis, bár a hitel többnek tűnik, mégis a tartós bérletnél kevesebbet kell fizetni havonta. Na meg, a futamidő végén be van állítva egy érték, ami a piaci értéket tükrözi, ezt maradványértéknek is nevezik, és azt majd nem kell visszafizetni a futamidő lejártakor. Tehát nyereséges! Amikor megmondtam, hogy itt még az áfával se kell foglalkozni, a főnök fellelkesült! Belevágtunk. Szerencsére nem is bántuk meg!

Amikor a megkaptuk az autókat és megláttam a kollégáim arcán a mosolyt, na az leírhatatlan volt! Olyan is akadt, akinek az a céges autó volt az első kocsija, mivel még sosem tudott magának vásárolni. Aznap munka után meghívtak ebédelni, és megünnepeltük a jó ötletemet!

A főnök pedig nem sokkal utána elő is léptetett! Azt hiszem én jártam a legjobban, de azért az ötlet nem a saját, hanem a cég érdekeit szolgálta. Imádtam ott dolgozni és a bérelt autó nagyban megkönnyítette a munkánkat, és nemsokára sikerült jóval bővítenünk az ügyfélköreinket. A késések nagyban lecsökkentek és sok ember vidáman újságolta reggelente, hogy utazási ideje a felére csökkent. Valamint, hogy neki van a legmenőbb járgánya a faluban, és a szomszédok csak irigykedve nézik, amint elhajt az orruk előtt. Legjobban talán mégis a családos emberek dolgát könnyítette meg a flottabérlés, mert így hazafelé a csemetéjüket is fel tudták szedni az óvodából, iskolából.

Egyszóval hála a számítástechnika új vívmányának, hogy immár a neten is tudunk tudakozódni, és egyszerű a flottabérlés.