Az internet lehetősége: a tudás!

Régen mindenki azzal magyarázta az emberi butaságot, hogy rengeteg embernek nincs lehetősége hozzáférni információkhoz. A mai korban szinte mindenkinek van legalább egy okos telefonja, amin működik az internet, nem beszélve a rengeteg tabletről, laptopról ás PC-ről. Most már kiderült, hogy az emberi butaság határtalan és megmagyarázhatatlan, hiszen az információ most már mindenkinek adott, de a helyzet változatlan. Én mindenesetre imádom kihasználni a lehetőségét annak, hogy egy mindentudó gépezet van a tenyeremben. Nemrég például fog implantátum árak után nézelődtem, mert akartam keresni egy olyan fogászati rendelőt, ahol számomra is megfizethető áron raknak be egy implantátumot. Rengeteg fogászat árait összehasonlítva sikerült kiválasztanom a kedvencemet. Többet között azért is tetszett meg nagyon, mert tele volt hasznos információkkal mindenféle, magánembert érintő témában. Értem ez alatt, hogy érhető nyelven vannak szövegeik olyasmiről, mint a gyökérkezelés, bölcsességfog húzás, fogkő, csontpótlás, fogtömés, fogszabályzás és a többi. Ezekbe csak bele olvastam, mert épp nem volt aktuális, de a fogpótlás és a fogászati implantátum témákon elég alaposan átrágtam magam. Tudni illik a nyár elején volt egy balesetem és kitörött az egyik első fogam szinte teljesen, a másikból pedig egy kisebb darab.

Személyesen is ugyanolyan tájékoztatóak és kedvesek voltak, mint a weboldalukon, úgyhogy meg voltam elégedve a választásommal. Többször is vissza kellett mennem a nyár folyamán, amire elkészült az új mosolyom, de abszolút megérte. Közben arról is sokat tanultam, hogy hogyan kell jól fogat mosni és tisztán tartani a számat. Ez esetemben extra fontos tudás, mert cigarettázom és szeretném, ha hosszú életű lenne az implantátumom. Félreértés ne essék, önmagában a cigizés nem befolyásolja az implantátum élettartamát, viszont a nem kellően tisztán és higiénikusan tartott szájüreg és fogak már annál inkább. És aki cigizik, annak sokkal nagyobb figyelmet kell erre fordítani.

Ne felejtéstek el, hogy nektek is lehetőségetek van hozzáférni az internet nyújtotta rengeteg információhoz. Ne hagyjátok, hogy vakon döntsetek dolgokról, járjatok utána.