Amióta nyak masszázsra járok, nem kell szednem fájdalomcsillapítókat

Programozóként dolgozom már lassan 5 éve egy informatikai cégnél. Nagyon szeretem a munkámat, és örülök, hogy sikerült megtalálni a hivatásom, nem mellesleg, hogy jó fizetést is kapok. Egyetlen hátulütője van a dolognak, hogy a rengeteg számítógép előtt görnyedésnek ára van, mégpedig nálam nem más, minthogy időnként iszonyatosan be tud állni tőle a nyakam. Korábban nem nagyon foglalkoztam vele, mert néhány fájdalomcsillapító és egy kis pihenés mindig helyrehozta a dolgot, de idővel elegem lett belőle és már nem is akartam több gyógyszert bekapkodni, ezért más megoldás után néztem.

A karmathaimasszazs.hu oldalt küldte át az egyik kollégám, amikor elmeséltem neki a problémámat és néhány együttérző pillantás után közölte, hogy ezen már ő is átesett és neki a nyak masszázs nagyon bevált.

Megnéztem a nyak masszázs aloldalt, hogy mégis mik a részletek és egy nagyon jó leírást találtam, ami minden sallang nélkül, érdekes és legfőképp laikus számára is érthetően leírja az egész masszázs lényegét. Megtudtam, hogy nem olyan egyedi az esetem, a legtöbb irodai munkás nem jól tartja a nyakát munka közben, ezért a nyakat tartó izmok közötti egyensúly felbomlik, és ez okozza tulajdonképpen a fájdalmat. A nyakmasszázs lényege pedig pont az, hogy ezt az egyensúlyt visszaállítsa.

Érdemes egyébként ezt kordában tartani, mert, ha nem figyelünk rá, akkor nagyon sok kellemetlen tünet jelentkezhet, mint például a gerincferdülés, fejfájás, szédülés, a koncentráció csökkenése, de akár még a csigolyák is elmozdulhatnak, ami nem igazán hangzik valami jól.

Ebben a thai masszázs szalonban a nyak masszázs, egy száraz masszázsnak minősül, ami azt jelenti, hogy nem kell ledobni a textilt, éppen ellenkezőleg, speciális masszázs ruhát kell felvenni, amit majd ott adnak a szalonban. Átdolgozásra kerül, a nyakad, a hátad, a vállad, sőt még a fejed egyes területei is, amit mind tradicionális thai koreográfia alapján végeznek a masszőrök.

Én már visszatérő vendégnek mondhatom magam, és azt is elmondhatom, hogy nem kell fájdalomcsillapítókat szednem, mert teljesen megszűnt a nyakfájásom. Havi egy alkalommal elmegyek egy nyak masszázsra, amivel tökéletesen meg tudom tartani a szükséges egyensúlyt a nyaki izmaim között.

Ha te is irodában dolgozol, mindenképp próbáld ki, még akkor is, ha most még nincsenek fájdalmaid, hidd el, már első alkalom után érezni fogod a különbséget!