Haladni kell a korral, híreket már az interneten is lehet olvasni

Már abban a világban élünk, ahol nem muszáj megvenni reggelente az újságot ahhoz, hogy tudjuk a legfrissebb híreket. Persze, a tévében is lehet tájékozódni mindenről, azonban ne feledkezzünk meg a számítógépekről sem, hiszen már szinte minden újságnak és magazinnak van elektronikus kiadása, így azokat akár az interneten is el tudjuk olvasni. Én mindkettőnek a híve vagyok, szívesen olvasok újságot, de a külföldi híreket általában a külföldi újságokat weboldalán szoktam elolvasni.

Amikor középiskolás voltam és mentem reggelente az iskolába, akkor a metrónál az aluljáróban mindig volt valaki, aki az ingyenes újságot osztogatta, amiben hírek, képregény és még rejtvény is volt, ami nagyon jól jött akkor, amikor nem volt óránk, és meg kellett várni, míg a következő órára becsöngetnek.

Rengeteg olyan gyerekeknek és tinédzsereknek való újságra és magazinra emlékszem, ami az én időmben hatalmas slágernek számított, most meg pedig szinte senki nem tudja mik ezek, ha megkérdezem azokat, akik most annyi idősek, mint amennyi én akkor voltam. Furcsa, milyen gyorsan eltűnik minden és változik át a világ. Itt látszik, hogy csak úgy rohannak az évek a fejünk felett, és míg régebben a mi korunkban az volt a játék, ha kimehettünk a játszótérre, most már a gyerekek inkább a számítógép előtt ülnek. Én ezt szomorúnak tartom, de hát nem lehet megváltani a világot, bele kell törődni, hogy igenis haladni kell a korral.

Bár ezzel egyidejűleg a szüleink és nagyszüleink is nagyon szépen haladnak a korral. Amikor külföldre költöztem, anyukám egy telefonos applikáció segítségével hívott fel mindig, mert rájött, hogy ha otthon van, akkor azért nem kell fizetnie, mert úgy internet használatával „ingyen” hívhat. Vagy a nagypapám, aki a számítógépet bekapcsolva megmutatta anyukámnak, hogy még videóbeszélgetést is tud kezdeményezni és hívhat engem úgy, hogy még lát is. Micsoda váratlan fordulatok! Már a szülők és nagyszülők is tudják használni a számítógépet.

Egy idő után aztán anyukám is megtanulta használni a telefonja mellett még a számítógépet is, ami azért jó, mert végre saját magától meg tud keresni az interneten mindent, így aztán még recepteket is ott keres. Ami nekem jó, mert sokszor kapok tőle süteményt, ha átjön meglátogatni. Ez ám a szerencse!